Jeneratör Sistemi Nedir?

Yazan vegatechenergy Kategori Genel

Jeneratör Sistemi Nedir?
Jeneratör sistemi nedir gibi sorular günümüzde çok fazla merak konusu olmuştur. Özellikle elektrik olmayan yerlerde jenerasyon kullanılır. Mekanik bir enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren bir sistemdir. Buhar motoru, bir türbinden düşen su veya elektrik motoru mekanizması mekanik bir enerji kaynağı olabilir aynı zamanda da jeneratör sistemi nedir sorusunun tam olarak cevabıdır. Jeneratör enerjisi dönen bir şafttan elde edilir ve çeşitli yerlerde kullanılır. Taşınabilir jeneratörler çok fazla tercih edilmektedir. Enerjinin olmadığı ve elektriği getiremediğimiz yerlere jeneratör kullanarak destek sağlarız. Jeneratörlerin birçok önemi vardır bunların en başında elektrik bulunmayan şantiyelerde işçilerin kullandığı jeneratörler gelmektedir. Ya da çok fazla ışık kullanılan yerlerde bir an da elektriğin kesilmesi jeneratöre ihtiyaç olduğunu gösterir. Örnek vermek gerekirse alışveriş merkezlerini söyleyebiliriz. Şiddetli hava şartları ve iklim koşulları sebebiyle yedek jeneratör bulundurmanız kullanım açısından sizin için çok iyi olacaktır. Jeneratörler bir diğer adıyla senkron makinelerdir. Bu makineler alternatif akımı üretebilmesi için senkron jeneratörünün gerilim üretmesi ve bu üretimden de rotor bobinlerinden doğru akım ile beslenmesi gerekir. Rotor doğru akım ile beslendiği zaman rotorda manyetik alan oluşur. Jeneratörün rotordan kutuplaşmayı temin etmek için tesis edilmiş doğru akıma jeneratör ikaz sistemi denir.

Jeneratör Soğutma Sistemi
Jeneratör soğutma sistemi günümüzde çok fazla tercih edilen bir sistem olarak bilinmektedir. Bu sistem elektrik enerjisinin kesilmesinden sonra devreye girer ve jeneratörün ısınmasının önüne geçer. Jeneratörün temel çalışma prensibi içinde bulunan mazotu ısıya dönüştürmektir. Bu mazot da motor enerjisine dönüşerek elektrik verme işlevini gerçekleştirir. Günümüzde iletişim araçlarından iklim kontrolüne kadar birçok yerde hayatımızın bir parçası olmuştur diyebiliriz. Elektrik enerjisi kesildiği zaman evlerimizi aydınlatacak ve işimizi göreceğimiz bir enerjiye ihtiyacımız olur. Bu jeneratör sistemi işimizi görür. Jeneratör soğutmaları hayatımızda büyük öne taşır. Bu yaşanan elektrik kesintilerinde içinde bulunduğunuz duruma güvenlik sağlar. Ayrıca yedek jeneratörler şebeke gücünün kesilmesi gibi durumlarda otomatik jeneratör sistem ile çalışmaya devam edebilirler. Jeneratörlerin nasıl çalıştığı konusu çok büyük merak konusudur. Jeneratör sistemi nedir sorusu için bir başka cevap ise motordan oluşmasıdır diyebiliriz. Motorun ve alternatörün birbirine entegre edildiği bilinir. Bu jeneratörün ısınması soğutma sistemi ile kolayca önlenebilir. Çeşitli jeneratörler vardır. Bazıları motor kısmından benzin alarak bazıları ise motorin ve doğalgaz gibi yakıtlar kullanarak ısı enerjisine dönüşür. Jeneratör çalışma sistemi içindeki mekanik dönme etkisi ile mıknatıslanarak elektrik enerjisi üretilir. Elektriğin üretilebilmesi için mıknatıslanmaya ihtiyacı vardır. Jeneratör sistemi nedir sorusunun en net cevabı makineye mazot koyarak çalıştırılması ve elektrik üretilmesidir diyebiliriz.

Jeneratör Kullanım Şekilleri Nelerdir?

Jeneratör kullanım şekilleri sahip oldukları kapasiteye ve kullanıma göre değişiklik göstermektedir. Jeneratör alırken akülü jeneratör sistemi veya jeneratör uyartım sistemi olmasına kullanacağınız alan içerisinde karar vermelisiniz. Hangi jeneratör gerekli bunlar önemli detaylardır.  Günümüzde sahip olduğu ekonomik yapı ve kullanım alanıyla birçok yerde tercih edilmektedir.  Jeneratör sistemi nedir? Çoğunlukla yük besleme kaynağı olarak bilindiği söylenir. Madencilik, inşaat alanları, gemicilik sektörleri gibi yerde tercih edilir. Jeneratörler elektrik olan ortamlarda elektriğin ani bir şekilde kesilmesiyle devreye girer. Bu jeneratörler tekerlekli, römorklu olarak üretilebilirler. Jeneratörler ihtiyaç olan bölgeye taşınarak kullanılabilirler. Çok fazla ağır olmamaları da büyük bir avantaj sağlar. Jeneratör sisteminedir? Dendiğinde aklımıza ses oluşumunu sağlayan parçaların da geldiği bilinir. Bu parçaların en başında egzoz gelir. Egzoz, gazların titreyerek yayılmasından kaynaklanmaktadır. Mekanikten kaynaklanan bir ses oluşumu mümkündür. Bu da motor kabin parçalarından kaynaklanmaktadır. Ayrıca radyatörden de gelen bir ses sorunu vardır. Bu ses oluşumları soğutma fan vasıtasıyla filtrelerden geçmesinden kaynaklanır.

Jeneratörlerde En Önemli Parça
Jeneratörlerde en önemli parça motordur. Motor yakıtların yanması için kullanılır. Isı enerjisinin elde edilip mekanik enerjiye dönüşmesi elektrik üretimini sağlar. Jeneratör sistemi nedir? Sorusunun yanında üç çeşit altında incelendiği de bilinmektedir. Portatif jeneratörler, çevirici jeneratörler, yedek jeneratörler olarak bilinir.  İlk gruptaki jeneratörler yakıt baz alınarak sınıflandırmaya dayanır. İkinci çeşitte jeneratörün taşınılabilir olup olmadığıyla alakalıdır. Son olarak üçüncü çeşitte ise jeneratörlerin kullanımı esas alınarak sınıflandırılmaya gidilir. Jeneratörler elektrik kesintilerini saniyeler içinde algılar ve kesintiye karşı önlem sağlarlar. Bu şekilde elektrik kesintileri yaşamazsınız. Asansörler, tıbbi yaşam cihazları için yangından korunma sistemleri önemlidir. Ayrıca günümüzde en çok tercih edilen jeneratörlerden birisi de otomatik jeneratör sistemi olarak bilinir. Şebekelerin elektriği kesildiği zaman otomatik olarak devreye girer. Şebekeye enerjinin geri gelmesiyle beraber otomatik olarak elektrik şebekeye aktarılır ve jeneratörü durdurur.
Ozon Jeneratör Sistemi
Ozon jeneratör sistemi, adından da anlaşıldığı gibi ozon üreten cihazlar olarak bilinmektedir. Bu cihazların birçok kullanım alanı bulunmaktadır. Jeneratör sistemi nedir? demeden önce ozonun 3 adet atom aracılığı ile bir araya gelmesiyle oluştuğunu ve inorganik bir molekül olduğunu bilmenizde fayda var. Dünyanın etrafını saran ozon, dünyayı dış etkenlerden korumaktadır. Ozon, çok etkili olmasıyla birlikte mikrop öldürücü ve koku giderici etkisi ile de bilinmektedir. Doğru zamanda ve doğru alanda kullanıldığı takdirde çok büyük etkisi vardır. Etkili olan ozonlar suni yöntemlerle birlikte üretilerek ozon jeneratörü ortaya çıkar. Çok merak edilen konulardan birisi de ozon jeneratörlerinin nerelerde kullanıldığıdır. Ozon jeneratörlerin etkisinden ötürü birçok alanda kullanılmaktadır. Bu kullanım alanlarından bazıları; İç ortam havasının temizlenmesi, içme suyu dezenfeksiyonu; özellikle su arıtma tesislerin ozondan faydalanılması, yüzme havuzlarının suyu ve diğer donanımları, laboratuvar ekipmanları, çeşitli tıbbi uygulamalar olarak bilinmektedir. Ozon, suda çözündüğünde oluşan serbest radikaller, kirleticiler ve moleküller üzerinde mükemmel oksitleme kapasitesine sahiptir. Suda çözünen ozon gazının fazlası ise temas tankı üzerinden alınarak ozon imha ünitesi ile imha edilerek atmosfere verilmektedir. Üretilen ozon gazının ozon temas tankının tabanına yerleştirilen difüzörler aracılığı ile suya teması sağlanmaktadır. Şebeke yedeği olarak kullanılacak jeneratör gruplarına göre tasarlanmıştır.

 

Yorum Bırakın