Muayenehane elektriği hastanelerde teknik servisin ilgilendiği bir konu olarak yer almaktadır. Hastane bünyesinde çalışan teknik servis elemanları muayenehane elektriği hakkında gerekli bütün donanımlara sahip olmaktadır. Bu yüzden hastane muayenehanelerindeki elektrik sisteminin sorumluluğu teknik servise ait olmaktadır. Olası bir arızada ya da herhangi bir yeni cihaz geldiğinde teknik servis tarafından işlemler gerçekleştirilmektedir. Teknik servis yeni cihazlara uygun olarak kabloları çeker ve cihazların olması gerektiği gibi çalışmasını sağlamaktadır.
Elektrik sistemi genel olarak bir elektrik gücünün belirli standartlara uygun olarak aktarım içerisinde olmasına verilen isimdir. Elektrik sistemi konusunda elektrik elektronik mühendisleri ya da elektrik mühendislerinden hizmet almak gerekmektedir. Bu alanda eğitim almış kişiler elektrik sistemleri hakkında gerekli yetki ve donanıma sahip olmaktadır. Ayrıca elektrik mühendislerinin yanı sıra elektrikçiler de sistemler hakkında bilgi sahibi olmaktadır. Bu yüzden hastanelerde her alandan çalışanlar yer almaktadır.
Muayenehane elektriği eğer özel bir çalışma yeri için ise bireysel olarak çalışan mühendis ya da elektrikçilerden yardım almak gerekmektedir. Özel muayenehanelerde birçok farklı cihazın aynı anda çalışması gerekmektedir. Hangi alanda olduğuna bağlı olarak öncelikle muayenehanenin ihtiyaç duyduğu cihazların listesi çıkartılmaktadır. Cihazların ihtiyaç duyduğu elektrik de belirlenerek gerekli elektrik sistemini mühendis kurmaktadır. Bu noktada mühendis ile elektrikçi arasındaki en önemli ayrıntı, mühendisin imza yetkisi olmasıdır. Bu yüzden yeni bir elektrik sisteminde mühendis imzasına ihtiyaç olmaktadır.
Muayenehane Elektriği Sistemi Nasıl Kurulur?
Elektrik sistemi nasıl kurulur kendisine özel muayenehane açmak isteyen kişilerin merak ettiği bir soru olmaktadır. Öncelikle her çalışma alanına göre farklı standartlar bulunmaktadır. Muayenehaneler için de belirli kurallar yer almaktadır. Belirli güce sahip cihazların kullanımı gerekmektedir. Bu noktada elektrik sistemini kuracak olan mühendis ya da elektrikçiden gerekli bilgileri almak gerekmektedir. Mühendis gerekli bilgileri verdikten sonra detaylı olarak cihazlar hakkında bilgi almaktadır. Hangi cihazın hangi odada olacağı ve ne kadar güç harcayacağı önemli bir konu olmaktadır.
Muayenehane elektriği bir muayenehane için en önemli ilk adım olmaktadır. Günümüzde her şey teknoloji ile yakından ilgili olmaktadır. Muayenehane içerisinde kullanımı gerçekleşecek olan cihazlar da elektrikle doğrudan bağlantılı olmaktadır. Bu yüzden bir muayenehane için ilk olarak alanında uzman bir elektrik mühendisinden destek almak gerekmektedir. Mühendis, gerekli bilgileri sunarak muayenehane için gerekli sistemi belirlemektedir.
Elektrik sistemi nasıl yapılır sorusunun yanıtı ise alanında uzman kişiler tarafından kolaylıkla verilmektedir. Muayenehane açacak olan kişiler bazen kendi başlarına sistemi kurmak istemektedir. Ancak bu işlem oldukça riskli olduğu için kesinlikle yapılmaması gerekmektedir. Çünkü elektrik sisteminde gerçekleşecek olası bir aksaklık cihazların yanlış çalışmasına neden olmaktadır. Ayrıca cihazların bozulmasına ve ek masraflar çıkmasına da neden olması mümkün olmaktadır. Bu yüzden profesyonel bir yardım gerekmektedir.
Muayenehane Elektriği Sistemi Nasıl Çalışır?
Muayenehane elektriği ilk olarak bir mühendislik çalışması ile gerçekleşmektedir. Mühendis, gerekli olan çalışmaları gerçekleştirdikten sonra sistemi kurmaktadır. Mühendisin planlamasına göre elektrikçiler sistemi döşemekte ve gerekli olan gücü sağlamaktadır. Tüm bu işlemler gerçekleşirken sorumluluk tamamen mühendise ait olmaktadır. Mühendis, elektrik sisteminin güvenli bir şekilde çalıştığına kanaat getirince proje başlamaktadır. Bu sayede muayenehane sahipleri de güvenli bir elektrik kullandığını bilmektedir.
Elektrik sistemi nasıl çalışır kolay bir prensibe sahip olmaktadır. Öncelikle bir güç dağıtım kaynağı bulunmaktadır. Şalter olarak isim alan bu noktada muayenehane içerisindeki bütün elektrik kaynakları bağlı olmaktadır. Eğer herhangi bir aksaklık meydana gelir ise anlık olarak şalteri kapatmak ve gücü kaynaktan çekmek mümkündür. Bu yüzden kişiler şaltere her zaman ulaşır bir konumda olmalıdır.
Muayenehane elektriği döşenirken hangi cihazın hangi odada olacağı ve ne kadar güç gerektireceği ayrıntılı olarak bilinmektedir. Bu sayede her cihaza uygun olarak farklı bir kablo kullanımı gerçekleşmektedir. Cihaza ihtiyacı olan güç sağlanarak kusursuz bir çalışma elde etmek amaçlanmaktadır. Böylelikle muayenehane içerisindeki hastalar mükemmel bir hizmet almaktadır.
Muayenehane Elektriği Sistemi
Elektrik sistemi nedir sorusu kişilerin merak ettiği bir konu olmaktadır. Muayenehane elektriği sistemi, diğer elektrik sistemleri ile aynı prensiplere sahiptir. Bu yüzden alanında uzman herhangi bir kimse tarafından elektrik sistemini kurmak mümkündür. Yani muayenehane elektriği için ayrı bir uzmanlık alanı olmamaktadır.
Muayenehane elektriği diğer bütün çalışma alanları gibi dikkatle uygulanması gereken bir sistemdir. Çünkü bu sistemde gerçekleşecek olan herhangi bir aksaklık sağlık hizmeti için engel demektedir. Hastaların muayene anında herhangi bir gecikme yaşamaması adına kusursuz çalışan bir elektrik sistemi olması gerekmektedir.
Muayenehane Elektriği Sistemi Arızası
Elektrik sistemi arızası oldukça sık rastlanan bir durum olmaktadır. Hayatın hemen hemen her alanında elektrik yer almaktadır. Bazen işyerlerinde ya da fabrikalarda elektrik sistemi arızası meydana gelmektedir. İşyerlerinde meydana gelen arızalar maddi hasarlar meydana getirmektedir. Bazen ise yalnızca zaman kaybı ile sonuçlanmaktadır. Fakat sağlık alanında böyle bir aksaklığa yer verilmemektedir.
Muayenehane elektriği arızası kişilerin sağlığının risk altında olması anlamına gelmektedir. Eğer bir operasyon esnasında elektrik sistemi arızası meydana gelir ise kişinin hayati riski olma imkanı vardır. Bu yüzden muayenehane elektriği hiçbir zaman arızanın olmaması gereken bir yer olmaktadır. Bu duruma önlem olarak ise binalarda jeneratör yer almaktadır.
Muayenehane elektriği olası bir operasyon esnasında arıza görür ise anında jeneratör devreye girmektedir. Jeneratörler birkaç saniye beklemekte ve bu süre sonunda binaya yeniden güç vermektedir. Bu sayede muayenehanelerde kesintisiz bir şekilde elektrik hizmeti gerçekleşmektedir. Ancak jeneratör devreye girse bile sistemin arızasının bilinmesi gerekmektedir. Böylelikle hata bulunur ve elektrik sistemi kusursuz bir şekilde çalışmaya devam etmektedir.