Marina elektrik sistemleri nasıl kurulur ve marina elektrik sistemi nasıl bir sistemdir bu konu son zamanlarda oldukça araştırılan bir konudur.
Eskiden olduğu gibi teknenin aküsü sadece motoru çalıştırmaya ve kamaraları aydınlatmaya yarayan araçlar olmamaktadır. Tekneye marina elektrik tesisatı döşeyecek ölçüde elektrik bilginiz olmasa dahi, teknenin elektrik tesisatı hakkındaki temel ilkeleri bilmek ve en azından akülerle tesisatın bakımının nasıl yapılacağı hakkında bilgi edinmek zorundasınız. Bu bakımdan teknenin elektrik şemasının incelenmesi yerinde olacaktır.
Marina elektrik sistemleri nasıl kurulur ve alt yapı açısından nasıl olduğunu anlamak için hemen hemen bütün amatör denizcilerin tekneleri DC (doğru akım) sistemi ile donatılmaktadırlar. Bu işlemin sebebi de motorun ilk çalıştırılması için kullanılan sistemin DC olmasıdır. İçlerindeki elektrikli araçların sayısı ve gerektirdiği elektrik gücü bu sistemle karşılanamayacak ölçüde çok olan bazı büyük teknelerde, jeneratörler monte edilmekte ve DC sisteminin yanı sıra bir de evlerimizde kullandığımız AC (alternatif akım) sistemi tesisatı eklenmektedir.
AC sisteminde voltaj 220 volt iken DC sisteminde 12 veya 24 volt olabilmektedir. AC sistemi ile çalışan araçlar, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ütü ve ev tipi buzdolabı gibi evde kullanılan araçlar olup teknelerde kullanılmak üzere imal edilen tüm araçlar DC sistemi ile çalışırlar. Bu araçlar jeneratörün ürettiği AC elektrik akımı ile beslenmek istendiklerinde AC akımı redresör adı verilen araçlarla DC akıma dönüştürülür.
Marina elektrik sistemleri alanında uzman kişi sayısı sınırlıdır. Bu nedenle profesyonel kişi bulmak zordur, marina elektrik sistemleri nasıl kurulur ve nasıl işletilir konusu için kapsamlı bir araştırma yapılmalıdır.
Marinada Elektrik Panolarının İşlevi
Marina elektrik panoları balıkçı motorları, gezi tekneleri, motor yat veya yelkenli tekneler her biri için ayrı ve farklı özelliklerde elektrik panosu veya paneline ihtiyaç duyulmaktadır. Bazı elektrik panoları hazır olarak satıldığı gibi bazı tekneler için özel marin sigorta malzemeleri imal etmek gerekir. Makine dairesine konulan sigorta veya güç panoları belirli bir IP standardında olması gerekirken, motor yat veya yelkenli gibi özel yatlarda kaptan köşküne konulan sigorta ve marin switch panellerinin hem teknik özelliklere sahip olması hem de iç dekorasyona uyum sağlaması istenmektedir.
Firma tekne elektrik tesisatı konusunda projelendirmeden uygulamaya kadar olan aşamalarda hizmet verdiği için ihtiyaç duyulacak uygulamaları, tekne sahibi ve personelinin gereksinimleri ile uluslararası deniz kurallarının belirlediği standartlara uygun tekne kontrol panellerini imal etmektedir. Bu konuda on beş yılı aşkın tecrübeye sahip uzman personeli ile hızlı ve uygun fiyat garantisi ile sizde tanışabilirsiniz. Donatımı yapılmış veya kullanılan teknelerde mevcut sistem ile yeni kurulacak sistemin entegrasyonu konusunda müşteri talepleri göz önüne alarak kolay ve pratik kullanım olanağı sunmaktayız.
Marinalarda elektrik sistemleri nasıl kurulur konusu oldukça merak edilen ve araştırılan bir konu haline gelmiştir son zamanlarda.
Salcano Marina Elektrikli Bisiklet Nedir?
Salcano Marina Elektrikli bisiklet muadillerine göre %25 yakıt tasarrufu sağlayan özel olarak üretilen ürünlerdir.
Elektrikli bisikletler Türkiye genelinde beş yüzün üzerinde Salcano bayisinde satılmaktadır, ayrıca dört yüz civarında Salcano servisi ile müşterilere satış sonrası hizmet vermeye devam etmektedir.
Yeni modellerin de yanı sıra önceki modellerin eksik kısımlarında da bazı iyileştirmelere gidildi. Bu iyileştirmelerin başında müşterilerin de önerilerini dikkate alıp ürünlerde ‘Karşıt Balanslı’ motorlar kullanarak motosikletin titreme problemini tamamı ile ortadan kaldırılmış bulunmaktadır.
2008’in başında yurtdışı aracılığı ile satın alınan son teknoloji destekli Motosiklet Test Cihazını tüm ürünlerde kullanılmaya başlandı. Test cihazının işlevleri arasında; Fren Testi, Hız Testi, Güç Testi, Aks Sapması Testi, Far Testi ve Manuel Ayar Testleri bulunmaktadır. Bu sayede her motosiklet genel bir kontrolden geçirilerek üretim tesisten çıkmaktadır.
Marina elektrik sistemleri nasıl kurulur ve bu elektrik sisteminin işletilmesi konusu merak edilmektedir.
Marina Elektrik Fişinin Amacı
Marina elektrik fişi marinada elektrik kullanımını sağlayan araçtır.
Marina elektrik altyapısı içerisinde yat limanının da nitelikleri bulunmaktadır. Fiziksel özellikleri arasında etkileyici dalgalara kapalı olması, kanalizasyona yakın yerde olmaması, en yakın yerleşim alanıyla arasında bir bağlantı olması önemli özelliklerdendir. Yat limanlarında üst nitelikleri saymak gerekirse duşların ve tuvaletlerin fazlalığı, çöp konteynırlarının olması, kullanılmış atık yağlar için geri dönüşüm alanlarının bulunması önemlidir.
Aynı zamanda bir diğer önemli konu ise ilk yardım imkânının olması ve yangın söndürme sistemlerinin en üst düzeyde olmasıdır. Limanın altyapı sisteminde ise klasik olarak otopark, su arıtma tesisleri, jeneratör ve akaryakıt istasyonu bulunmaktadır. Limanların donanımı da bu nitelikleri barındırmaktadır.
Marina içerisinde güvenliğin olması, kurtarma botunun bulunması, meteoroloji istasyonunun olması ve telsiz birimlerinin geliştirilmesi önemlidir.
Marina elektrik sistemleri nasıl kurulur ve devamlılığı için önemli olan nedir hususu bu konuda önemlidir, marina elektrik kesintisinin hiç olmaması gerektiği bir yerdir ve bu sebeple donanımları iyi olmalıdır.
Marina elektrik fiyatları ise her geçen yıl değişiklik göstermektedir. Marinanın sağladığı alandaki elektrik sisteminin donanımı, kullanılan elektrik miktarı, marinanın büyüklüğü vb. faktörler fiyat konusunda belirleyici unsur olacaktır.
Marinadaki elektrik kullanımının fiyatlandırması konusunda net bir karara varmak için mutlaka alanında uzman kişilerden fikir almalısınız.