Yazı İçeriği
YER ve ZEMİN ALTI KABLOLAMA SİSTEMLERİNİN FAYDALARI
Asma kablo kanalları zemin altı kablolama sistemlerine göre daha maliyetli olabilmektedir.
Asma kablo sistemlerinde yoğun toz ve moloz birikmesi yaşanır. Bunun yanında asma hatlarında kablolar fırtınalardan yüksek oranda etkilenir ve ekstrem hava koşulları ciddi zararlar verebilir.
Bu tür etkiler nedeniyle onarılamayacak boyutta hasarlar oluşabilmekte ve bunları düzeltmek için yüksek maliyetler harcanabilmektedir.
Oluşabilecek enerji kesintileri ve bağlantı kopmaları yüksek verim kaybına neden olacaktır.
İhtiyacınıza en uygun kanal sistemleri ve doğru kablo seçimleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yer ve zemin altı kablolama sistemlerinin faydalarından bazıları:
Kablolarda Daha Düşük Tamir İhtiyacı
Yer ve zemin altı kanallardaki kablolar havadan geçen kablolara göre zararlı etkenlere karşı daha korumalı bir konumdadır. Yer altı kabloları doğru şekilde döşendiği zaman yıllarca çürümeye karşı doğal izolasyan sağlanmış olarak ayakta kalacaktır.
Daha düşük bakım masrafı
Havadan geçen kablolara göre yer altı kablolarının bakım masrafları daha düşük maliyette olmaktadır. Hava kabloları kötü hava şartları gibi durumlardan veya hırsızlık sonucu gerçekleşecek kayıplardan dolayı sık sık kontrol masrafı çıkartacaktır.
Yer ve Zemin Altı Kanallar Çevre Dostudur
Açıkta olan tüm kablolar elektromanyetik alan oluşturduğundan elektrik ışıması yaymaktadır. Yer altı kabloları toprak tarafından bir koruma kalkanı gibi sarıldığı için elektromanyetik alandan kaynaklanan ışıma bize ulaşamayacaktır.
Çok Güvenli
Yer altı kablolama ile elektrik sistemleri çevreye herhangi zararlı bir etki göstermediğinden ve çevreden zarar görmediğinden yüksek derece de güvenlidir.
Çok Küçük alanlar Yeterli Olmaktadır.
Yer altı kabloları çok daha dar alanlar yeterli olmaktadır. Hava kabloları ise güvenlik ön planda olduğunda ayrıca düzenli bakım ve onarım gerektirdiğinden dolayı geniş alanlara ihtiyaç duymaktadır.
Yer altı kablolama çok daha uzun süreli elektrik aktarımı için en uygun yoldur.
Kaynakça:
http://www.saujs.sakarya.edu.tr/tr/download/article-file/193116
https://www.tedas.gov.tr/sx.web.docs/tedas/docs/usul_esas/Dagitim%20Sebekeleri%20Enerji%20Kablolari%20Montaj%20(Uygulama)%20Usul%20ve%20Esaslar%C4%B1.pdf